close

Working with Covid 19 GR


Εισαγωγή

Αγαπητέ ιδιοκτήτη,

Βρισκόμαστε δυστυχώς σε αυτή την δύσκολη κατάσταση φέτος εξαιτίας του Κοροναϊού. Ποιός θα περίμενε ότι μετά από τόσο δύσκολα χρόνια για τον Τουρισμό με τόσες επιτυχίες, θα υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα με έναν ιό;

Παρόλες όμως αυτές τις προτοφανής στιγμές, εμείς είμαστε εδώ και προετοιμαζόμαστε καθημερινά για την μεγάλη επιστροφή στην κανονικότητα. Η πορεία δεν είναι και δεν θα είναι εύκολη. Έχετε την δέσμευσή μας για συνεχή και χωρίς διάλειμμα υποστήριξη. 

Τίποτα πια δεν είναι το ίδιο. Παρ'όλα αυτά, όπως και πριν, εμείς πιστεύουμε ότι η ειλικρίνεια, η ακρίβεια και η επικοινωνία θα μας παρέχει με την ανταγωνιστικότητα που χρειαζόμαστε στις μέρες μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Σημαντικό στοιχείο για όλους εμάς αυτή τη στιγμή είναι να σώσουμε ότι είναι δυνατόν από αυτή την τουριστική σεζόν. Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς κάνουμε τα εξής:

 • Προτρέπουμε όλους του πελάτες που χρειάζεται ή πρέπει να ακυρώσουν τις διακοπές τους να τις αναβάλουν για το τέλος του χρόνου.
 • Προωθούμε online δημοσιεύσεις όπως παρακάτω.
 • https://www.eostravel.com/blog/top-reasons-to-book-a-villa-this-summer
  (Booking a villa or an apartment is generally safer for clients)
 • Επίσης προωθούμε μία απόλυτα Ευέλικτη Πολιτική Κράτησης, που είναι ευπροσάρμοστη στους ασταθείς καιρούς μας.
  https://www.eostravel.com/info/flexible-booking

  Αυτό θα είναι αρκετό?

  Και βέβαια όχι. Ανακαλύπτουμε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να προσεγγίσουμε κάθε έναν πελάτη και να τους εμπνεύσουμε την εμπιστοσύνη που χρειάζεται να έρθουν ξανά διακοπές.

  Πότε θα ανοίξει η σεζόν;

  Αν και διαφορετικές κυβερνήσεις αποφασίζουν να ανοίξουν διαφορετικές ημερομηνίες, όλες συμφωνούν ότι η καλοκαιρινή σεζόν είναι πια πραγματικότητα.

  Οι αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν επιτέλους νέα δρομολόγια πτήσεων. Δρομολόγια πλοίων, διαθεσιμότητες και, το πιο σημαντικό, ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να ταξιδέψουμε φέτος γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρος.

  Η πρότασή μας είναι να έχετε το σπίτι σας έτοιμο τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης.


  Θα φύγει ο Ιός;

  Μας το ρωτάνε αυτό πολύ συχνά.

  Κανείς δεν γνωρίζει παρά μόνο οι ειδικοί. Αν υπολογίσουμε όμως τι έπρεπε να πράξουμε με τον Η1Ν1 πριν μερικά χρόνια, θα πρέπει ίσως να συνηθίσουμε την παρουσία του ιού. Η επίδραση βεβαίως του προηγούμενο ιού ήταν πολύ μικρή, οπότε πολύ λίγος κόσμος απέκτησε κάποια εμπειρία.

  Έχοντας αντιμετωπίσει προσωπικά το μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα Η1Ν1 με τουρίστες στην Κέρκυρα, μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει καμμία σύγκριση.

  Πώς θα ξανα-ξεκινήσουμε;

  Με όλες τις απαραίτητες αλλαγές (διαδικασία καθαριότητας, επείγον συμφωνητικό, τιμές, προσφορές), είμαστε τώρα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους απαιτητικούς καιρούς μας μαζί, με ελπίδα και όλη την αναγκαία ευελιξία για να είμαστε ανταγωνιστικοί τη στιγμή που θα ξεκινήσει η σεζόν.

  Δεν θα είναι εύκολη η επανεκκίνηση. Τα πράγματα και οι καταστάσεις δείχνουν να αλλάζουν με την ώρα. Θα τις αντιμετωπίσουμε μαζί.

  Η επόμενη χρονιά;

  Λυπάμαι που το αναφέρω, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή, η κρίση δείχνει να επηρεάζει και την επόμενη χρονιά.

  Δεν μπορούμε ακόμα να διαπιστώσουμε το μέγεθος. Η πρόθεσή μας είναι να ξαναδούμε αυτό το θέμα με κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά το συντομότερο δυνατό και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου το αργότερο.

  Οι πελάτες είναι απλά αυτή τη στιγμή φοβισμένοι και κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη δουλειά τους. 

  Οι τιμές είναι ήδη διαθέσιμες για το 2021 για τους πελάτες ώστε να μεταφέρουν τις διακοπές τους χωρίς καθόλου έξτρα κόστος. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους που έχετε ήδη συμφωνήσει για αυτό. Πραγματικά βοηθάει να μετατρέψουμε τις ακυρώσεις σε μελλοντικά κλεισίματα.


  Καθαριότητα

  Πως επηρεάζεται;

  Η καθαριότητα θα αποτελέσει ένα ζωτικό κομμάτι της τουριστικής σεζόν φέτος, αφού είναι σημαντικό να είναι τα σπίτια και εμείς ασφαλείς. Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία καθαρισμού, αλλά έχουμε ήδη την παρακάτω διαθέσιμη και μερικές συμβουλές.

  Αυτή η διαδικασία είναι ανοικτή για διαβούλευση και έχει διαμορφωθεί πρόχειρα με τη βοήθεια και τις συμβουλές από ιδιοκτήτες σαν εσάς.

  Διαδικασία Καθαρισμού

  Βασικά στοιχεία:

  • Διεξοδική. 
  • Θα πραγματοποιείται μόνο κατά την άφιξη του πελάτη. Κατά προτίμηση την προηγούμενη ημέρα.
  • Οι πελάτες δεν πρέπει να είναι παρόν. Είναι ένας πολύ σημαντικός όρος. Εάν για κάποιο λόγο συμφωνηθεί ενδιάμεση καθαριότητα, ο πελάτης θα πρέπει να λείψει από το σπίτι για τουλάχιστον 8 ώρες.
  • Σεντόνια και πετσέτες διανέμονται για όλη τη διαμονή τους. 
   (Υπάρχει μία λεπτομέρεια για τα σεντόνια που δεν είμαστε σίγουροι:
   Εάν πρέπει να στρώνουμε τα κρεβάτια ή θα πρέπει να τα αφήνονται στο κρεβάτι για χρήση από τον πελάτη.
   Ποια είναι η γνώμη σας;)
  • Η καθαριότητα διαμιράζεται σε 3 μέρη, προσθέτοντας μιάμιση ώρα επιπλέον το ελάχιστο.
   • Προετοιμασία (προστατεύει την καθαρίστρια)
   • Κύρια καθαριότητα
   • Παράδοση (προστατεύει τον πελάτη)

   • Υπάρχουν 20 με 40 λεπτά διάλειμμα ανάμεσα στην Προετοιμασία και την Κύρια καθαριότητα.
   • Μεσολαβούν τουλάχιστον 20 λεπτά ανάμεσα στην Παράδοση και στην Άφιξη του πελάτη.
   • Μεσολαβούν τουλάχιστον 20 λεπτά ανάμεσα στην Αναχώρηση του πελάτη και την Προετοιμασία για τον επόμενο.
   • Οι καθαρίστριες θα πρέπει να παίρνουν όλα τα μέτρα προστασίας (γάντια, μάσκες, κλπ)
   • Οι πελάτες συμμετέχουν στην διαδικασία ως εξής:
    • Φτάνουν στην ιδιοκτησία σε συγκεκριμένη ώρα και μετά από επιβεβαίωση από την καθαρίστρια.
    • Όλα τα κλιματιστικά πρέπει να είναι σβηστά κατά την αναχώρηση.
    • Τα παράθυρα να είναι ανοιγμένα ή σε ανάκλιση.
    • Η χρήση του κλιματιστικού γίνεται μόνο με παράθυρο σε ανάκλιση ή ανοιχτή πόρτα.
    • Όλα τα δωμάτια θα πρέπει να αερίζονται διεξοδικά κάθε μέρα.
   • Σαπούνια, απολυμαντικά κλπ, παρέχονται κατά την άφιξη του πελάτη. Οι πελάτες πρέπει να φέρνουν και τα δικά τους μαζί.

   Ένα παράδειγμα καθαρισμού

   Για να μπορούμε να οπτικοποιήσουμε το κάθε ένα βήμα, ας ακολουθήσουμε το παρακάτω παράδειγμα:

   • Ο πελάτης αναχωρεί από τη βίλα/διαμέρισμα στις 10πμ.
   • Είναι ήδη ενήμερος ότι πρέπει να αφήσει τα παράθυρα ανοιχτά και όλα τα κλιματιστικά κλειστά.
    Μας έχει ειδοποιήσει για τον ακριβή χρόνο αναχώρησης του από το σπίτι.
   • Η καθαρίστρια φτάνει 10:20 το νωρίτερο και ελέγχει πριν μπει στο σπίτι εάν τα παραπάνω έχουν γίνει.
    Αν βρει τα κλιματιστικά σε λειτουργία πρέπει να διακόψει την παροχή ρεύματος από το σπίτι για λίγο.

   Προετοιμασία (προστατεύει την καθαρίστρια)

   Μία από τις πρώτες κινήσεις είναι να αφαιρεθούν τα φίλτρα των κλιματιστικών και να τοποθετηθούν σε μία λεκάνη για καθάρισμα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι δύσκολη η καθαριότητα χωρίς τη χρήση κλιματισμού. Αυτό το βήμα είναι για εξασφαλίσει ότι θα είναι εντάξει τα κλιματιστικά για χρήση εάν τα έχει ανάγκη.

   Ένα αραιωμένο απολυμαντικό διάλυμα σε spray χρησιμοποιείται διεξοδικά σε όλες τις κοινές επιφάνειες όπως κλειδιά, κλειδαριές, κάγκελα, διακόπτες, πόμολα, καρέκλες κλπ. Οι επιφάνειες θα πρέπει να αφαιθούν να στεγνώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά ή και περισσότερο. Το ίδιο διάλυμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στους καναπέδες, έπιπλα, τοίχους σε υπνοδωμάτια σε ένα λογικό ύψος και γενικά όλους τους τοίχους που μπορούσαν να ακουμπηθούν κατά λάθος. 

   Η καθαρίστρια θα αποχωρήσει από το εσωτερικό του σπιτιού για 20-40 λεπτά, αφού θα έχει αφήσει τα κλιματιστικά να δουλεύουν, με ανοιχτά τα παράθυρα.

   Κύρια Καθαριότητα

   Η καθαρίστρια θα προχωρήσει και θα καθαρίσει όλες αυτές τις επιφάνειες που ψέκασε πριν (όπου είναι πρακτικά δυνατό).

   Αυτή είναι η κλασική διαδικασία καθαριότητας που γίνεται πριν από κάθε άφιξη. Είναι θεμιτό να ακολουθηθεί μία πιο διεξοδική προσέγγιση, ξεκινώντας από τα μπάνια, μετά την κουζίνα, τα υπνοδωμάτια και τελικά το σαλόνι.
   Περισσότερες επιφάνειες θα πρέπει να συμπεριληφθούν που πιθανόν θα μπορούσαν πελάτες να ακουμπήσουν, όπως τοίχοι υπνοδωματίων, στενοί διάδρομοι, μέχρι ένα λογικό ύψος. Επίσης, σκαμπό κουζίνας και καρέκλες κάθε είδους. 

   Παράδοση (προστατεύει τον πελάτη)

   Αυτή η διαδικασία είναι αντιγραφή της Προετοιμασίας, χρησιμοποιώντας το ίδιο διάλυμα. Αυτό το υλικό θα πρέπει να αφεθεί για να στεγνώσει τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το σπίτι κλειδωθεί για τους επόμενους πελάτες. Τα κλιματιστικά θα είναι κλειστά και τα παράθυρα ανοιχτά ή σε ανάκλιση για τον αερισμό του χώρου.

   Ειδική μέριμνα πρέπει να υπάρχει για τα κλειδιά του σπιτιού.

   Μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας, η καθαρίστρια θα πρέπει να μας ειδοποιήσει για να ενημερώσουμε τον πελάτη για την άφιξή του.


   Υπάρχοντα κλεισίματα

   Χειριζόμαστε τα υπάρχοντα κλεισίματα με προσοχή ώστε να αποφύγουμε όσες ακυρώσεις είναι δυνατές. Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση προσφέροντας στου πελάτες τη δυνατότητα να μετακινήσουν τις ημέρες διακοπών τους στο τέλος της σεζόν, ή του χρόνου.

   Επίσης του παρέχουμε πιστωτικά σημειώματα (Voucher) για τις επόμενες διακοπές τους. Θα μπορούν βάσει νόμου να τα χρησιμοποιήσουν μέσα σε 18 μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση λαμβάνουν όλα τα χρήματά τους πίσω.

   Απρίλιος 2020

   Λόγω διάφορων περιορισμών από την κυβέρνηση, όλες οι κρατήσεις έχουν ακυρωθεί. Οι πληρωμές έχουν επιστραφεί πίσω στους πελάτες κατά 100%. Υπήρχε δυστυχώς πολύ λίγος χρόνος για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, αφού οι ακυρώσεις πτήσεων συνέβαιναν τελευταία στιγμή.

   Άλλοι μήνες

   Με το μεγάλο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων και τις αεροπορικές εταιρείες να ανακοινώνουν ακυρωμένα δρομολόγια κάτω από μία πιο ελεγχόμενη διαδικασία, οι Πελάτες διέθεταν περισσότερο χρόνο για να αντιδράσουν. Έτσι ο αριθμός των πελατών που άλλαξαν τις ημερομηνίες τους αυξήθηκε. 

   Και εμείς με τη σειρά μας καθυστερούμε όσες μπορούμε περισσότερες ακυρώσεις και έτσι δίνουμε χρόνο στους πελάτες και εμάς να αντιδράσουμε με βάσει την όποια κατάσταση έχει δημιουργηθεί.

   Μέχρι στιγμής, είχαμε ενημέρωση για πτήσεις πελατών μας που είχαν ακυρωθεί μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2020.

   Ευτυχώς όλο και περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν τώρα νέες ημερομηνίες.

   Έχει το δικαίωμα ο πελάτης να ακυρώσει;

   Η γρήγορη απάντηση είναι ναι.

   Εάν ο πελάτης επιθυμεί να ακυρώσει και υπάρχει θέμα υγείας, πρέπει να δώσουμε πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχουν ήδη πληρωθή. Πελάτες που μετακινούν τις διακοπές τους για του χρόνου, χρησιμοποιούν τις πληρωμές τους ως πιστωτικό σημείωμα 18 μηνών.

   Οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη. Αυτό δε, και ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής, μπορεί να οδηγήσει σε Αμφισβήτηση Συναλλαγής, την οποία αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει η τράπεζά μας απευθείας με την δική του και μας αναγκάζει στην επιστροφή των χρημάτων πάραυτα. 

   Με απλά λόγια, αυτή είναι μία σπάνια και πολύ δύσκολη διαδικασία για εμάς, καθώς οργανισμοί όπως η Visa, MasterCARD, etc λειτουργούν και κάτω από συνθήκες Force Majeure σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
   Δυστυχώς αυτά τα γεγονότα γίνονται όλο και πιο συχνά.

   Τι γίνεται εάν υπάρξει ταξιδιωτική απαγόρευση;

   Επιστρέφουμε πίσω όλες τις πληρωμές. Επίσης δίνουμε τη δυνατότητα ενός voucher. Τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ακολουθούν και κυβερνητικοί περιορισμοί και ρυθμίσεις, οι οποίες είναι διαφορετικές για κάθε χώρα. Χώρες που δεν συνεργάζονται ή επιβάλουν καραντίνα 2 εβδομάδων, απλά κάνουν το ταξίδι πελατών αδύνατο.


   Ευέλικτες προσφορές

   Πως λειτουργούν;

   Οι ευέλικτες προσφορές είναι ένα εργαλείο που έχει δημιουργηθεί εσωτερικά από την Eos Villas ώστε να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να διαχειριστούν τις τιμές τους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι για κάθε ιδιοκτήτη και ότι δεν είναι για κάποιους από εσάς.

   Ακολουθώντας την άποψή σας έχουμε ρυθμίσει τη χρήση αυτού του εργαλείου σε πιο πρακτική προσέγγιση. Θα είμαστε λοιπόν σε επικοινωνία μαζί σας για όποια προσφορά γίνει ή άλλαγές σε τιμές.

   Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:

   https://www.eostravel.com/documents/flexible-offers


   Για το κείμενο αυτό

   Αυτό το έγγραφο ενημερώνεται συχνά και αναπροσαρμόζεται στις νέες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.

   Τελευταία ενημέρωση: 16/Μάη/2020

   Premium Properties

   A selection of properties with high quality and services.

   Login to myEos

   Gain free access to your Holiday planner, other useful holiday information and special offers.

   Sign Up / Login